Waar kunnen we u mee helpen?

Een zwangerschap is een bijzonder moment in het leven van een vrouw.Het effect van de toename van het gewicht gedurende de zwangerschap leidt soms tot klachten.

 

 

 

Plasklachten komen voor bij zowel mannen als vrouwen. Bij deze klachten kunt u denken aan urineverlies, vaak moeten plassen, vergrote aandrang om te plassen, herhaaldelijk urineweginfecties, pijn bij plassen, moeite met legen van de blaas, verminderde straal met plassen en nadruppelen.

 

 

Bij ontlastingsklachten kunt u denken aan verlies van vaste of dunne ontlasting, verlies van windjes, obstipatie, verhoogde aandrang om te ontlasten, vaak kleine beetjes moeten ontlasten of moeilijk kunnen legen. Deze klachten komen voor bij zowel mannen als vrouwen.

 

 

Pijnklachten kunnen onder andere voorkomen in de bekkenbodem, anus, vagina, penis, liezen, onderbuik en lage rug.

 

 

Seksuele klachten bij mannen waarbij de bekkenbodem een rol kan spelen zijn pijn tijdens of na een orgasme, erectieproblemen, te vroeg klaarkomen.

Bij vrouwen kan er sprake zijn van pijn bij het vrijen, vaginisme, verminderd gevoel bij het vrijen.

 

 

Verzakkingsklachten komen vaak voor. Bij een verzakking denkt men vaak aan de baarmoeder, maar ook de blaas, endeldarm of dunne darm kunnen verzakken.